Czy lubisz espresso? Pomyśl o radości z parzenia indywidualnego doskonałego espresso właściwego dla pocieszenia swojej indywidualnej rezydencji.
Pozwolę ci wybrać nie tylko najbardziej skuteczną maszynę, jaką chcesz, ale dodatkowo taką, z której możesz być dumny przez kilka lat, aby zwrócić kawę
1. Zdecyduj jaki rodzaj kawy chcesz pić i wybierz do niego ekspres
Pierwszym krokiem jest określenie ulubionego espresso - czy nie powinno być zbyt męczące? Dlaczego? Ponieważ chcesz, aby twój nowy ekspres do kawy właściwie przygotowywał takie espresso, abyś mógł czerpać z niego przyjemność każdego dnia. Spróbuj zobaczyć, jak ekspres do kawy naprawdę działa - poproś o wersję demonstracyjną.
Masz do wyboru kilka rodzajów ekspresów: ekspres ciśnieniowy, ekspres na kapsułki, ekspres przelewowy i ekspres kolbowy.
2. Ciśnienie jakie produkuje maszyna
Chcesz zadowalającego stresu, aby wyodrębnić espresso z ziaren, których chcesz użyć. Pomaga to wytworzyć bogaty złoty krem, którego tak desperacko pragniesz.
Wysokiej jakości maszyny mają nie mniej niż 15 barów naprężeń - nawet nie patrz na żadną maszynę z niższą niż ta, ponieważ nie będziesz dumny ze standardu ostatecznego produktu.
Niemniej jednak możesz zapytać, czy maszyna może wydobywać przy nieubłaganym 9 barach naprężenia minimalnego.
Twoje urządzenie powinno być w stanie wydobyć wystarczającą ilość smaku do prawdziwego espresso. Może to być duży poziom promocji z maszynami i może być łatwe do wyszukiwania w ramach listy kontrolnej zalet dla każdego rodzaju.
3. Ekspres automatyczny, czy ręczny
To w końcu sprowadza się do tego, jak bardzo wymaga się od ciebie zarządzania kawą espresso. Niektóre maszyny prowadzące na tańszym wykończeniu są wspaniałe, ale powinieneś mieć dodatkową „pracę” do zrobienia podczas warzenia.
Absolutnie skomputeryzowane ekspresy kosztują znacznie więcej, jednak robią dla ciebie każdą część, a mimo to robią nieprawdopodobne espresso - za rozsądną cenę.
yć może półautomatyczny automat jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ będziesz w stanie zarządzać takimi komponentami, jak „spienianie mleka” i „mielenie espresso”, a mimo to mieć czas i temperaturę ekstrakcji zarządzania maszyną.
Ogólnie rzecz mówiac ekspres ręczny jest w stanie zagwarantować lepszej jakości kawę. Masz absolutna kontrolę nad procesem parzenia, mielenia kawy i przelewania goracej wody.
https://domowakawa.com/
4. Sposób podgrzewania wody
Przy robieniu wielu kaw tańsze maszyny przestaną działać - woda musi zostać podgrzana, a przy użyciu różdżki pary i głowicy grupy wyczerpujesz bojler wody, po którym należy go napełnić - może być bolesny (a nie) i irytujący.
Bojlery bliźniacze są mało prawdopodobne, ale mogą być kosztowne lub szukać maszyny z doświadczeniem w zakresie „termobloku”, która szybko i wyjątkowo skutecznie podgrzewa wodę.
5. Czy jesteś w stanie zmielić ziarna, czy może wolisz kupować zmielone
Powinieneś kupić ziarenka espresso, które są uszczelnione próżniowo - OK, ale nie jest przyjemne - powietrze sprawia, że espresso bardzo szybko stają się nieświeże. Oczywiście możesz kupić młynek do mielenia kawy i mielić ziarna na własna rękę..
Niektóre ekspresy do kawy mają wbudowane młynki, wystarczy że włożysz ziarna i możesz zapomnić o reszcie.
No comments:
Post a Comment